Eclipse Season

Publisert: 25 March 2024

Det blir en intens vår: Rett etter astrologisk nyttår (vårjevndøgn) starter #eclipseseason i år. Mandag 25. mars vil Solen og Månen stå i opposisjon til hverandre. Månen skal liksom bli opplyst av Solen; men blir mørklagt av jordens skygge. To uker senere (8. april) er det Solen som blir skygget for når nymånen passerer Solen. Disse formørkelsene skjer i Værens og Vektens tegn og temaene som er knyttet til disse arketypene vil prege hele 2024.


Sommeren 2023 skiftet Nodene tegn: De gikk fra Tyren og Skorpionen inn i Væren og Vekten. Nodene forbindes med karma, og dette skiftet viser at det er tid for et kollektivt behov for å styrke de gode kvalitetene ved Væren, og gi slipp på kvalitetene til Vekten som stagnerer utviklingen vår. Det betyr at vi må jobbe med å bli modigere; tørre å stå i det som er viktig for oss; stå opp for oss selv og det vi mener / tror på, og gi slipp på people pleasing.


Nøkkelordet er autentisitet. I januar i år gikk Pluto inn i Vannmannen, og jeg tror dette skiftet vil bidra til å styrke vår individualitet. I utgangspunktet er Vannmannen altruistisk og er - som Vekten - opptatt av hva fellesskapet trenger. Samtidig er Vannmannen også en ledertype som ser fordelene med mangfold: Det er nødvendig at vi er ulike, og at det oppstår uenighet er greit og til og med bra fordi det driver fram utvikling i samfunnet. Ved den første formørkelsen står Pluto i et trigon til den Sørlige Måneknuten i Vekten og former et sekstil til den Nordlige Måneknuten i Væren. Ved den andre formørkelsen vil Pluto danne en kvintil til den Nordlige Måneknuten i Væren. En kvintil er et aspekt som er knyttet til Løven: Når du deler hele sirkelen 360 på 5 (Løven er det 5. tegnet) får du 72 grader. Ved den siste formørkelsen er det altså ca 72 grader mellom Pluto og den Nordlige Noden i Væren, og dette aspektet har en energi som er knyttet til Løvens kvaliteter. Løvens reise i livet handler om å finne seg selv og finne styrken i seg selv (ref tarotkortet Strength). I esoterisk astrologi er Løvens oppgave i livet å slutte å følge strømmen; og heller gå sin egen vei.


Pluto er planeten for transformasjon og får alt som holder deg tilbake i livet til å visne bort. Denne energien, i kombinasjon med “Løve-aspektet” til den Nordlige Noden i Væren, kan utløse noen åpenbaringer eller vendepunkter. Alle som egentlig ikke lever i tråd med sine egne verdier, men som tilpasser seg etter forholdene for å gre andre med hårene: De kan plutselig innse at det er på tide at de får leve livet sitt slik som de vil; og ikke slik som partneren / foreldrene / vennegjengen vil. Og dermed tar vi første steg i retning av å “finne oss selv”, snu oss MOT strømmen, og finne motet som trengs for å stå i denne frigjøringsprosessen.


Et annet viktig element ved denne formørkelsessesongen, er at kentauren Chiron hele tiden står så nærme den Nordlige Noden i Væren. Ved den andre formørkelsen er de i eksakt konjunksjon; omtrent på minuttet. I astrologien er Chirons rolle å belyse sår som vi ikke har helbredet ennå. I Værens tegn handler disse sårene om en tendens til å hysje ned oss selv. At vi ikke tør å omfavne Værens kraft og sterke farger; at vi gjemmer oss, snakker med lav stemme og overser våre inderligste behov hvis de ikke går overens med det andre mener. Denne frigjøringsprosessen kommer kanskje til å føles veldig vond og sårbar, men den kommer til å ha en helbredende effekt. Tenk hvor deilig det hadde vært å tåle å bli sett for den vi egentlig er.