Full Moon in 4° Scorpio

Publisert: 23 April 2024

Etter intense uker med formørkelser i Væren og Vekten, kommer en fullmåne i intense Skorpionen.


Én av mange måter å tolke zodiaken på, er å se de tolv tegnene som en historie der det ene tegnet utvikler seg inn i det neste. Væren, det første tegnet, sier “Jeg er”. Tyren, det neste tegnet, sier “Jeg trenger dette for å være meg”. Tyren er et jordtegn og opererer på et praktisk, jordlig plan. Etter å ha etablert en identitet i ildtegnet Væren, er poenget å sikre at denne identiteten er trygg. Som jordtegn søker Tyren etter denne sikkerheten på det jordlige - materielle - planet. “Mine ting” og “dine ting” lærer vi allerede i barnehagen. Tingene våre blir både en forlengelse av og en bekreftelse på identiteten vår.


Det er det samme med Vekten og Skorpionen - som er motpolen til Væren og Tyren. Lufttegnet Vekten trenger sosiale relasjoner til å speile seg i (luft = tanker og kommunikasjon). Den søker en partner - en kontrast - slik at den kan se sin egen identitet tydelig. Skorpionen, som er et vanntegn, forankrer denne identiteten gjennom emosjonelt dype relasjoner. “Jeg kan ikke leve uten deg”. Der Tyren kan bli grådig og eiesyk på gjenstander, kan Skorpionen bli grådig og eiesyk på mennesker.


Ved fullmånen står Solen - Selvet vårt - i opposisjon til Månen - behovene våre - og lyser disse opp sånn at vi kan se dem helt tydelig. Svart på hvitt. Eller - lys gul fullmåne på bekmørk nattehimmel. Fullmånen i Skorpionen kan hjelpe oss med å se hvor vi søker trygghet utenfor oss selv. Det er også relevant å spørre seg om hvorvidt vi binder oss fast i ting eller relasjoner fordi vi er redde for noe nytt.


Fullmåne i kvadrat til Pluto:

Solen i 4° Tyren og Månen i 4° Skorpionen står nesten 90° (et kvadrat) unna Pluto i 2° Vannmannen. Plutos funksjon er å rive ned alt som ikke lenger burde være en del av livet vårt. Vannmannen er en sylsmart idealist som ser det helhetlige bildet. Kvadraturer skaper friksjon og ubehag; irriterer oss til vi blir så frustrert at vi endrer på noe. De tre tegnene har fast kvalitet, og det er meget mulig at det er på tide å gi slipp på noe som har vært “fast” lenge i livet ditt: En verdi, en jobb, en relasjon, eller kanskje noe helserelatert? Det er på tide å tenke nytt, og på den måten, frigjøre seg fra noe gammelt og utdatert.


Mars & Neptun i fiskene

Krigeren Mars blir myk i kantene når den står i Fiskenes tegn. I stedet for å gå “straka vegen” kan vi nesten miste retningen. “Let go and let God” sies det. Vi er i en prosess hvor vi ikke trenger å sette noe i stein. Slutt å svømme motstrøms, og se hvor vannet kan lede deg.


Nordlig Node & Merkur rx i Væren

Merkur er retrograd. Etter formørkelsene i Væren og Vekten, er vi nå i en prosess hvor tankene våre (Merkur) prosesserer vi det vi har vært gjennom (Væren). Vi re-kalibrerer. “Okey; så hva gjør jeg nå?” Det vi er i ferd med å lære om oss selv, er en veldig viktig del av vår reise og mening med livet (Nordlig Node).


Chiron & Venus i Væren

Formørkelsene i Væren / Vekten har sikkert vært et vendepunkt for mange, eller fungert som katalysator / gitt flere aha-opplevelser. Men så skal jobben gjøres, og enda før det må vi prosessere det vi har innsett den siste tiden. Vi lærer. Vi begynner å forstå. Vi healer. Og i denne prosessen - som absolutt ikke er lineær - begynner vi å skjønne hvordan vi kan endre livsstil og finne vår måte å leve vårt liv på, slik som vi trenger.


Uranus & Jupiter i Tyren

Jupiter forsterker alt den kommer over, og i møtet med Uranus, kan det skje plutselige forandringer. Nye dører åpner stadig, underveis i vår prosess. Derfor skal vi heller ikke forhaste denne prosessen. Tyren og det jordlige planet handler, blant annet, om fundamentet i livet vårt. Sakte men sikkert er vi i ferd med å legge en ny grunnmur.