New Moon in 18° of Taurus

Publisert: 8 May 2024

Etter en lang vinterdvale er naturen i ferd med å våkne ordentlig. Dagene blir varmere og pollenet svever i luften. Frøet (representert av Væren) springer ut og verden blir grønn (Tyren). I april var det full fart med frøet og ildtegnet Væren. Nå er det på tide å ta en fot i bakken og finjustere hvilken retning vi vil at spiren vår skal vokse mot. Veien mot målet er jo ikke lineær, så det er ikke bare å spurte rett fram til du treffer på noe.


Halvparten av stjernetegnene har Yang (maskulin) energi, og halvparten har Yin (feminin) energi. Tyren er et av tegnene med feminin energi og når Solen går gjennom oksens tegn, er det en invitasjon til å omfavne den feminine energien. Det betyr å søke innover. Ta en stopp. Kjenne etter. Tyren er koblet til sansene; velbehag og nytelse (den er tross alt styrt av Venus); og er opptatt av god kvalitet. I denne perioden er det fint å ta seg god tid; vente på riktig timing, reflektere og planlegge for ikke å forhaste noe. Frukten smaker ikke godt hvis du plukker den for tidlig.


Chiron & Merkur

Chiron har vært i Værens tegn i flere år, og dette har blitt spesielt merkbart etter at Nordnoden kom inn i Værens tegn i fjor sommer. Ved denne nymånen i Tyren står Chiron tett sammen med Merkur i en eksakt konjunksjon på 21° Væren. Merkur er planeten for tankelivet vårt og hva vi er interessert i. Det som opptar oss for tiden er fremdeles, i stor grad, det som Chiron i Væren skal lære oss om. Hvilket er å bli tryggere på oss selv. Da er det fint med så mange planeter i Tyrens tegn, fordi Tyren hjelper oss med å finne ut hva vi liker - og ikke liker.


Nymånen & Saturn

Solen og Månen står i 18° Tyren, nesten i en eksakt sekstil (60°) til Saturn i 17° Fiskene. Det er en kobling mellom hva som gir oss velbehag og trygghet (Tyren) og hvordan vi kan bidra til helheten med våre ferdigheter (Fiskene). Dette tar oss til spørsmålet om hva som er meningen med livet: Det vi liker, det føles lett - selv om det egentlig er komplisert og vanskelig! Sekstilen mellom nymånen og Saturn oppfordrer oss til å gå inn i oss selv og reflektere over hva det er som faktisk gir oss en følelse av å være landet; komfortabel og tilfreds. Tyren er koblet til sansene våre. Er det godt eller ikke? En vanskelig oppgave kan gi stor glede og tilfredshet å utføre, så lenge vi finner den interessant. Og hvorvidt den er interessant for deg eller meg, det er jo individuelt. Og det er hele poenget. Vi må finne vår individualitet. Hva er det du liker, som du kan bli ordentlig god på, og bidra med dine ferdigheter til helheten? Du er deg, og du er her nå, for en grunn.


Uranus & Jupiter

Uranus - som har vært i Tyren i flere år - er også mer merkbar for tiden. I disse dager står den ganske nærme Jupiter og Jupiter forsterker alt den kommer over. Det er duket for aha-opplevelser og nye muligheter: Nye dører som plutselig åpnes, og nye invitasjoner til hvor du kan la spiren din vokse.


Ta deg god tid. Ikke fokusér så mye på selve målet, men på følelsen som du knytter til målet. Det er dette som er manifestering: Hva er det du har lyst til å oppleve i kroppen, når du lever ut drømmen din? Nymånen i Tyren er perfect timing til å reflektere over dette.